Voetaandoeningen

Er zijn verschillende specifieke voetaandoeningen die u bij Pedicuresalon Piedi kunt laten behandelen. Soms volstaat een enkele behandeling. In andere gevallen is het wenselijk dat u uw voetaandoening regelmatig opnieuw laat behandelen. Dit is natuurlijk afhankelijk van de mate waarin u last heeft van een bepaalde aandoening.

Eeltvorming

Van nature heeft eelt een beschermende functie. Maar te veel eelt is hinderlijk en kan zelfs pijnlijk zijn. Eeltvorming ontstaat wanneer de huid overmatige wrijving en/of druk krijgt. We zien dat vaak bij sporters en mensen die veel staan of lopen. Zij kunnen hier last van krijgen indien zij geen goed passende schoenen dragen of wanneer er sprake is van overbelasting.

Eelt is onschuldig maar wanneer de eeltlaag te dik wordt is dit vervelend. Door een tijdige eeltbehandeling is dit eenvoudig te verhelpen.

Kloven

Kloven in de huid van de voet zijn bijzonder pijnlijk. Kloven ontstaan door een te dikke eeltlaag die kapot springt. Maar kloven ontstaan ook door een niet goed doorbloede huid, overbelasting van de voeten, verkeerde schoenen of een verkeerde stand van de voet.

Het is van belang om kloven goed te laten behandelen door deze weg te snijden.  

Likdoorn

Een likdoorn wordt ook wel een eksteroog of eeltpit genoemd. Dit is een pijnlijke aandoening. Een medisch pedicure kan een likdoorn goed behandelen. Het is belangrijk om na te gaan wat de oorzaak van de likdoorn is. In veel gevallen is dit verkeerd schoeisel. Een pedicure kan een likdoorn prima behandelen.

Wratten 

CryoPen is een nieuwe methode om snel en pijnloos wratten te verwijderen. Met een zeer dunne stift wordt diep gekoelde stikstof in het wratweefsel gespoten en verdwijnt de wrat na verloop van tijd. Omdat het gezonde weefsel niet wordt aangeraakt is de methode vrijwel pijnloos.

Behandeling

Uw huid wordt gedesinfecteerd en van eelt ontdaan. Daarna wordt het behandelgebied doorgaans 2 keer bevroren met de CryoPen om alle cellen goed te kunnen behandelen. Dit aanstippen met de Cryopen duurt slechts 20 seconden.

Voordelen van deze behandeling:

  • directe behandeling mogelijk
  • vrijwel pijnloos (zeer geschikt voor kinderen)
  • korte behandeltijd
Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.