Nagelaandoeningen

Schimmelnagel

Schimmelnagels komen heel veel voor. Wist u dat zo’n 26% van de Nederlandse bevolking last heeft van schimmelnagels? Een schimmelnagel herken je door de verkleuring van de nagel naar wit tot gele en/of bruinachtige strepen of plekken.

Heb je last van een schimmelnagel dan is het raadzaam om hier iets aan te doen. Het gaat immers niet vanzelf over! Er bestaan heel veel verschillende schimmels. Daarom is genezing meestal niet goed te voorspellen. De behandeling duurt al snel zes tot twaalf maanden en een garantie op succes is niet te geven. We kunnen dikke nagels dunner maken, wat de genezing ten goede komt. Daarnaast geef ik een persoonlijk advies hoe je het beste met een schimmelnagel om kunt gaan.

Ingroeiende nagel

Door het verkeerd of te kort knippen van een nagel kunt u last krijgen van een ingroeiende nagel. Dit is pijnlijk en moet snel verholpen worden. Pedicuresalon Piedi kan u daarbij begeleiden door de nagel te verzorgen en u advies te geven. Mocht het nodig zijn dan plaatsen wij een drukontlastende nagelbeugel. Indien de nagel ingegroeid en/of ontstoken is, wat zeer pijnlijk is, wordt doorverwezen naar een podotherapeut.

Stootnagel

De oorzaak van een stoot- of traumanagel kan heel divers zijn. Denk bijvoorbeeld letterlijk aan stoten door met de teen ergens tegenaan te lopen. Maar een stootnagel kan ook ontstaat door te kleine schoenen of tijdens het sporten. Voetballers hebben vaker last van een stootnagel. Er zijn technieken voorhanden om zo’n nagel te verbeteren.

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.